top of page
  • Writer's pictureMartin Johannes Teder

Tormine ilm jätkub ka nädalavahetusel


Autor/allikas: Ole Vikshaaland/Flickr

Ilmateenistus andis esimese astme tormihoiatuse anti tervele Eestile, mis jätkub ka nädalavahetusel. Esimese taseme hoiatus tähendab, et ilm võib olla teatud olukordades ohtlik. Tuleb arvestada sellega, kui sinu tegevus on ilmast mõjutatud ning jälgida ilmaprognoosi.


Täna puhub ilmateenistuse andmetel edelatuul sisemaal puhanguti 15 m/s, saartel ja rannikul kuni 23 m/s. Ilm on pilves ning sajab vihma, Kagu-Eestis ka lörtsi. Õhutemperatuur on 3°C kuni 8°C.


Ööl vastu laupäeva on pilves ja vihmane ilm. Hommikul tugevneb edelatuul saartel ja rannikul iiliti 20 m/s. Õhutemperatuur on 2°C kuni 7°C. Päeval pöördub tuul Lääne-Eestis läände ja loodesse ning nõrgeneb veidi.


Sombune ja tuuline ilm Tartus Toomemäel täna pärastlõunal. Autor: Martin Johannes Teder

Ööl vastu pühapäeva on pilves ilm. Hommikul ilm selgineb. Mitmel pool sajab vihma ja lörtsi. Tuul pöördub edelast läände ja loodesse ning öö hakul on tuul rannikul puhanguti kuni 17 m/s. Päeval on muutliku pilvisusega ilm, pärastlõunal pilvisus tiheneb. Sadu liigub läänest itta, sajab vihma ning mandril ka lörtsi. Õhtul tugevneb lõuna- ja edelatuul kuni 12 m/s, rannikul iiliti kuni 18 m/s. Õhutemperatuur jääb 1°C ja 5°C vahele.

2 views1 comment
bottom of page