top of page
  • kristinlass

JÄRELVAADATAV: Reim ei välista uuesti koondise peatreeneriks saamist

Updated: May 26, 2021


Juubilar Martin Reim. Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht / Scanpix


Täna, 14. mail tähistab oma 50 aasta juubelit jalgpallitreener ja endine Eesti jalgpallikoondise poolkaitsja ning hilisem peatreener Martin Reim.


Sel kevadel sai Martin Reim ootamatu ülesande osaliseks, kui pidi asendama Eesti koondise peatreenerit. Sellist kogemust võrdles ta pea ees tundmatusse hüppamisega. Ometi ei välista Reim Digimeedia21 saatele „HD spordijutud” antud intervjuus, et temast võiks uuesti Eesti jalgpallikoondise peatreener saada.


„Ma olen seda meelt, et kunagi ühegi asja kohta ei saa öelda, et nüüd aitab ja kunagi enam seda asja ei tee. Sama on ka selle peatreeneri ametiga.”

Reimi sõnul on peatreeneri amet väikeste jalgpalliriikide jaoks nagu Eesti väga nõudlik ja samas vastutusrikas ametikoht. „Peatreenerina ollakse suure tähelepanu all ja iga sinu vale liigutust või ebaõnnestumist, kas võimendatakse üle või kritiseeritakse kõvasti,” ütles Reim.

Reimi omanimeline jalgpalliklubi on juba nii suureks paisunud, et igav tal enam ei hakka. Vahepeal ainult klubijuhi ametit pidanud Reim on nüüd otsaga treeneriameti juurde tagasi jõudnud.


„Vahest on hea kõrvalt vaadata ja nii-öelda analüüsida. Need on natuke udusemad mõtted, aga vahepeal oli siin väike mõte, et kui saaks kuskil välismaal natukene proovida treeneriametit, see oleks väljakutse.”

Ühe oma klubiga seotud unistusena toob Reim välja kogukonnaklubi loomise Viimsisse, kus käiks tuhandeid inimesi jalgpalli vaatamas ja see oleks nagu omamoodi pidupäev. Reim ütles, et see oleks unistus pakkuda kogukonnale väljundit ja võimalust tulla vaatama oma tuttavaid, sõbra lapsi. Skandinaaviamaades toimib tema sõnul selline kogukonnajalgpall hästi ja on väga populaarne.


„Ma ei tee oma jalgpallikooli sellepärast, et saada tunnustust, vaid ma tahan aidata. Mul on tunne, et ma üht-teist sellest tean, miks siis mitte aidata. Eesti jalgpall on üsna noor kui võrrelda Euroopa jalgpalli ajalugu. See kiht on nii õhuke, et seda on vaja kasvatada.”

Tallinna Tehnikaülikoolis materjalitehnoloogiat õppinud Reimile on juba mängimise ajast meeldinud tegutseda ka kodu juures ja midagi ehitada. Tema sõnul oli selline tegevus sportlasele sobiv, sest nii sai pingeid maandada. Praegugi on Reim kodus ette võtnud terrassi ümberehituse.


Intervjuus keskendutaksegi nii Reimi praegustele tegevustele kui ka unistustele tuleviku osas.

Veel tuleb saate stuudioarutelus juttu Eesti laskesuusakoondise värskest peatreenerist Fiodar Svobodast. Lisaks piljardist, milles Eesti duo Denis Grabe ja Mark Mägi on tänaseks jõudnud Suurbritannias toimuval MM-il poolfinaali. Seejuures on mehed pronksmedali juba kindlustanud. Saade lõpetatakse eelvaatega suvisele jalgpalli EM-ile ja peatutakse pikemalt esmakordselt EM-ile kvalifitseerunud Soome koondisel.


Saadet „HD spordijutud" juhivad Debora Saarnak ja Henn Uuetoa.




126 views0 comments
bottom of page